Ezt üzente Donáth Anna az államfő tanácsadóinak pedofil-ügyben

Ezt üzente Donáth Anna az államfő tanácsadóinak pedofil-ügyben

Donáth Anna, a Momentum elnöke levélben fordult Novák Katalin köztársasági elnök tanácsadóihoz, így többek között Balog Zoltánhoz, Lackfi Jánoshoz, Gundel Takács Gáborhoz, Vizi E. Szilveszterhez és Szörényi Leventéhez is. A Momentumos képviselő azt kéri, ne maradjanak csendben, álljanak ki a pedofil bűnöző áldozataiért.

“Tisztelt Tanácsadók!

Bizonyára ismert Önök előtt, hogy Novák Katalin államfő elnöki kegyelemben részesített egy olyan embert, aki egy elítélt pedofil bűnöző rémtetteit igyekezett eltussolni. Nem is akármilyen módon: a gyermekkorú áldozatokat akarta hatalmával és pozíciójával visszaélve rávenni arra, hogy hamis nyilatkozatban tagadják le az ellenük elkövetett szörnyű bűntetteket.

Emberként és anyaként döbbenettel állok Novák Katalin döntése előtt. Képtelen vagyok megérteni, hogy lehetett képes az államfő, akinek a nemzet egységét és lelkiismeretét kellene képviselnie, ilyen morálisan felfoghatatlan lépésre.

Arra kérem Önöket, hogy ne maradjanak csendben: álljanak ki Önök is a pedofil bűnöző és bűntársa áldozataiért! Közéleti személyiségekként mindannyian felelősök vagyunk megszólalni ebben az ügyben. Muszáj ebben a helyzetben felülemelkednünk a pártpolitikán, és közösen kiállni az áldozatok mellett, a pedofília mentegetése ellen.

Számítok morális ítélőképességükre és bízom benne, hogy nem maradnak csendben.

Tisztelettel,
Donáth Anna
a Momentum elnöke és európai parlamenti képviselője”

Kapcsolódó cikkek