Ezt mondta Donáth Anna Magyar Péter Európa-víziójáról

Ezt mondta Donáth Anna Magyar Péter Európa-víziójáról

A Momentum közleményében az áll, hogy a Fidesz Európa-politikája a rombolás, a pénzlehúzás és Putyin érdekeinek kiszolgálása.

Magyar a tegnap este arról beszélt: saját Európa-politikája közelebb áll a Fideszéhez, mint az ellenzékéhez. Donáth Anna, a Momentum elnöke ennek kapcsán elmondta:

“Magyar Péter tegnap azt nyilatkozta, hogy a Fidesz Európa-politikája közelebb áll hozzá, mint az ellenzéké. Mondata egybecseng korábbi, “sok minden jó irányba megy ebben az országban”

-típusú kijelentéseivel.

“De beszéljünk világosan: a Fidesz Európa-politikája a rombolás, a pénzlehúzás és Putyin érdekeinek kiszolgálása. Amikor Magyar az európai szuperállammal riogat, azzal egy orbáni fakenewst ismétel meg. Valójában egy átláthatóbb, szolidárisabb és hatékonyabban működő Európa igénye áll szemben a Fidesz-féle populisták szuverenitásba csomagolt rombolásával. A nemzetállami szuverenitás és az erős Európa tudatos szembeállítása, a “mindenbe beleszóló Brüsszellel” való riogatás a rogáni propaganda szüleménye.

A valóság az, hogy sokkal többet kapunk Európától, mint amennyi kötelességet ránk ró a tagság.

Nemcsak szabad határokat, kereskedelmet, támogatást és védelmet, hanem együttműködést és identitást is. Ha Magyar Európa kérdésében közelebb áll a Fideszhez, mint a Momentumhoz, akkor nem pusztán a magyar ellenzéket opponálja, de a teljes Európa-projektet, és annak minden támogatóját: a szociáldemokratákat, a liberálisokat, de még a Néppártot is” – közölte közleményében a Momentum Mozgalom.

Kapcsolódó cikkek