Bécsi merénylet: Kövér László részvétét fejezte ki

Bécsi merénylet: Kövér László részvétét fejezte ki

Részvétét fejezte kia házelnök a hétfő esti bécsi merénylet áldozatai hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt az Andrea Eder-Gitschthalernek, az osztrák Szövetségi Tanács elnökének, valamint Wolfgang Sobotkának, az osztrák Nemzeti Tanács elnökének kedden írt leveleiben.

Az Országgyűlés elnöke azt írta, mély megrendüléssel és döbbenettel értesült a hétfő este Bécs belvárosában történt terrortámadásról.

“Engedje meg, hogy a magyar Országgyűlés nevében is kifejezzem őszinte részvétemet és együttérzésemet a merényletek áldozatainak és hozzátartozóinak, s kívánjak mielőbbi gyors felépülést a sérülteknek”

– írta a házelnök.

Hozzátette, az ártatlan emberek ellen elkövetett “barbár támadások” ismételten rávilágítanak arra, hogy globális összefogásra van szükség,

hogy a minapi bécsi és franciaországi támadásokhoz hasonló tettekre ne kerülhessen sor.

Kövér László tudatta azt is, bízik abban, hogy az osztrák hatóságoknak sikerül mielőbb ismét biztonságot teremteniük a békés polgárok számára. A rendőrség megállapítása szerint hétfő este legalább három helyszínen voltak támadások, az egyik az osztrák főváros legnagyobb, Seitenstettengasse utcai zsinagógája környékén.

Az erősen felfegyverkezett merénylő négy embert ölt meg, 22 másikat megsebesített.

A hivatalosan terrorcselekménynek minősített támadás után a rendőrség tizennégy embert vett őrizetbe, és tizennyolc ingatlanban tartott házkutatást.

Kapcsolódó cikkek