„A gazdaságpolitika csak eszköz, a cél a munkahelyteremtés”

„A gazdaságpolitika csak eszköz, a cél a munkahelyteremtés”

Tukacs István

Az MSZP szerint érdemi gazdasági fordulat nélkül nem lehet megváltoztatni a jelenlegi rossz gazdasági környezetet. Tukacs István hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az MSZP szerint a gazdaságpolitika csak eszköz, a cél a munkahelyteremtés.

A gazdasági bizottság szocialista tagja úgy fogalmazott: a magyar gazdaság a 2006-os, a fogyasztás a 2003-as a beruházások pedig a 2000-es szinten vannak, vagyis a Matolcsy-féle gazdaságpolitika megbukott. Kiderült ugyanis, hogy attól nem lesz nagyobb a fogyasztás, ha több marad az emberek zsebében, ahogyan az uniós pénzektől sem jutott előrébb az ország, azonban mindezek ellensúlyozására a kormány túladóztatja az embereket – tette hozzá.

Az MSZP ezzel szemben, ha 2014-től  kormányra kerülne, akkor a magyar államba és a törvényhozásba vetett bizalom visszaállításán dolgozna; többkulcsos, progresszív adórendszert vezetne be és megadóztatná a tőkejövedelmeket.  A megnövekedett bevételekből, valamint az uniós forrásokból a vállalkozásokat támogatná a munkahelyteremtés érdekében – hangzott el.

Kapcsolódó cikkek