A Fidesz 3 milliárdot vett el a borsodiaktól

A Fidesz 3 milliárdot vett el a borsodiaktól

Az MSZP azt írta, hogy a Fidesz keveset tett a keleti országrész felzárkóztatásáért, sőt most épp egy korábban odaítélt támogatást vont el a térségből. Közelményükben azt írták, a kormány az augusztusi döntését megváltoztatva, úgy döntött, hogy nem Miskolc mellett építi fel a megígért naperőművet, amivel Orbánék egy több mint 3 milliárd forintos beruházást, a fejlődés lehetőségét és új munkahelyek létrehozását vonták meg Kelet-Magyarországtól.

“Ez a Fidesz politikája: a választási kampányban megígérnek mindent, a szénbányák újranyitásától, naperőművek építéséig, majd az egészből nem lesz semmi. Ez azonban nem fejlesztéspolitika, hanem egyszerű szemfényvesztés. 

Orbán Viktor magyarázattal tartozik a miskolciaknak és a felsőzsolcaiaknak. Mi lett a korábbi ígéretekkel? Miért nem épülhet meg náluk a napelempark? A kormány ismét hazudott és meglopta a borsodiakat.

Mi nem mondunk le Kelet-Magyarországról! Az MSZP továbbra is azért dolgozik, hogy a keleten élőknek is esélyük legyen egy jobb életre. A kormányváltást követően nem visszavonni, hanem ösztönözni fogjuk a térségben a beruházásokat” – fogalmazott Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese.