forrás: pixabay.com

Távolkeletiekre specializálódott betörőbandát fülelt le a rendőrség

Távolkeletiekre specializálódott betörőbandát fülelt le a rendőrség

A fővárosban élő távolkeletieket rabolták ki azok a betörők, akiket most fogtak el a budapesti rendőrök.

A négy Pest megyei férfi az elmúlt két évben 16 betöréssel mintegy 34 millió forintnyi kárt okozott 40 embernek.

A lefoglalások alkalmával 29 millió forintnyi kár megtérült.

Guitprecht Vivien, a XVIII. kerületi rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának vezetője elmondta, a fiatal, büntetlen előéletű férfiak egyik módszere az volt, hogy véletlenszerűen felírták a városban közlekedő luxusautók rendszámát, majd a biztosítói adatbázisból illegális módszerrel megszerezték az autókhoz tartozó lakcímet.
Emellett a közösségi médiát használták áldozataik kiválasztására. A keresőbe beírták a Csen, Ling és Li személyneveket, majd a kidobott nevek birtokában a cégadatbázisból kikeresték a nevekhez tartozó vállalkozásokat, így megtudták a tulajdonosok lakcímét is.

A betörések többségét a főváros 18. kerületében követték el.

A rendőrök módszeres nyomozás után akkor csaptak le rájuk, amikor egy kiszemelt házban élő áldozatokat hosszabb időre távoztak – ismertette az alosztályvezető.

A betörök értékes órákat, ékszereket és divatcikkeket zsákmányoltak.

A négy Pest megyei férfi ellen 16 rendbeli betöréses lopás miatt indítottak eljárást, és javaslatot tettek a letartóztatásukra. A gyanúsítottak egyike részletes beismerő vallomást tett, a többik nem vallottak, nem mondtak semmit – mondta Guitprecht Vivien.

Kapcsolódó cikkek