Őrizetbe vettek egy álrendőrt a XIII. kerületben

Őrizetbe vettek egy álrendőrt a XIII. kerületben

Csalás és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés kísérlete miatt őrizetbe vettek szombaton egy férfit, aki magát rendőrnek kiadva nyolcvanezer forintot csalt ki egy járókelőtől. Ezt közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
A 49 éves V. Attila pénteken egy XIII. kerületi bankautomata előtt leszólított egy embert, akinek rendőrként mutatkozott be.

Felmutatott egy hamis igazolványt, majd elmondta, hogy gyanús alakokat látott az utcán, ezért a készpénzt felvevő férfit hazakíséri. Az áldozat elfogadta a felajánlást, és a lakásáig ment az álrendőrrel. A csaló elkérte a férfi felvett pénzét, hogy megvizsgálja hamisak-e. Egy telefonos applikációval megtévesztve a becsapott embert, közölte, hogy a tíz bankjegyből nyolc hamis. A hamisnak mondott tízezer forintos bankjegyeket le is foglalta, és azt ígérte, hogy az intézkedésről szóló jegyzőkönyvet másnap elviszi neki.

A megtévesztett férfinak azonban gyanúsak lettek a történtek, ezért felhívta a rendőrséget.

Másnap a csaló azzal hívta, hogy viszi a jegyzőkönyvet, de le kell foglalnia a bankkártyáját is, mert valószínűleg klónozták. A megbeszélt helyen az álrendőrt igaziak várták. V. Attilát a  XIII. kerületi kapitányságra vitték, és gyanúsítottként hallgatták ki csalás és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés kísérlete miatt. A férfi beismerő vallomást tett, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték bíróság elé állítását.

Kapcsolódó cikkek