forrás: pixabay.com

Közel ötszázszor riasztották a tűzoltókat karácsonykor

Közel ötszázszor riasztották a tűzoltókat karácsonykor

A karácsonyi időszak alatt 461-szer riasztották a tűzoltókat: szenteste 196, december 25-én 137, 26-án pedig 128 esetben kellett beavatkozniuk. Erről tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán a médiát.
A három nap alatt 104-szer tűzhöz, ebből 58 esetben épület-, illetve lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, továbbá 357 esetben műszaki mentést végeztek.

A három nap alatt nyolc otthon vált tűz miatt lakhatatlanná, ezekből 27 embernek kellett kiköltöznie. Szén-monoxid miatt öt lakást kilenc embernek kellett ideiglenesen elhagynia. Szenteste Nyíregyházán, december 26-án pedig Miskolcon egy-egy holttestet találtak a kialudt tűz nyomai mellett – sorolták.

Több közlekedési balesetnél is beavatkoztak a tűzoltók, illetve a megemelkedett talajvíz az ország több pontján okozott kárt.

Tatabányán a vasútállomás aluljárójában harminc centiméter magasan állt a víz, amit a tűzoltók szivattyúztak ki. Budaörsön, Sopronban, Szárligeten egy-egy családi ház pincéjét öntötte el a talajvíz, amit szintén szivattyúkkal távolítottak el.

“Állatmentést is végeztek a tűzoltók december 26-án, Balatonszőlős közelében egy ló a sárba ragadt, a tűzoltók segítettek a tulajdonosnak kiszabadítani az állatot”

– olvasható az OKF közleményében.

Kapcsolódó cikkek