illusztráció, fotó: pixabay.com

Sikerülhet megszabadulni tőle, két új áldozatsegítő központban is jelentkezhet

Sikerülhet megszabadulni tőle, két új áldozatsegítő központban is jelentkezhet

A meglévő négy mellett decembertől két új áldozatsegítő központ kezdi meg működését: a szegedi és a kecskeméti. Ezt jelentette be az igazságügyi miniszter szerdán a Facebookon az ENSZ Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából.

Varga Judit azt írta, az Igazságügyi Minisztérium részéről az év elején meghirdetett Áldozatsegítés éve-program keretében idén megduplázták a hazai áldozatsegítő kapacitást.

November 1-jéig 9693 hívást fogadtak az áldozatsegítő vonalon, és az áldozatsegítő központokat 1723 bajbajutott kereste meg személyesen, míg a kormányhivatalok áldozatsegítő szolgálatát 1042 ügyfél vette igénybe szerdáig.

A miniszter közölte azt is, ha valaki a vírushelyzetben vagy más okok miatt nem tudja vagy nem akarja személyesen felkeresni a központot, hívja a hét minden napján a nap 24 órájában ingyenesen elérhető áldozatsegítő vonalat a 0680225225-ös telefonszámon, ahol a munkatársak készséggel nyújtanak segítséget. További információt a vansegitseg.hu honlapon lehet találni.

“Az áldozatsegítés hazai rendszerének és szolgáltatásainak bővítése és fejlesztése ezután sem áll meg. Vigyázzunk egymásra!”

– zárta a bejegyzést Varga Judit.

Kapcsolódó cikkek