illusztráció

Idén is dobozolásra buzdít a Baptista Szeretetszolgálat

Idén is dobozolásra buzdít a Baptista Szeretetszolgálat

Pénteken kezdődik a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciója, emellett már él a 1355-ös adományvonal is.

A szervezők idén nagyobb figyelmet szentelnek az online cipősdoboz-adományozásnak, hiszen a kampányban a korábbiaknál kevesebb gyűjtőpont és partner tud részt venni, nem épülhet fel a Deák téren a Cipősdoboz Vár sem. A liliputjatek.hu/ciposdoboz oldalon keresztül játékokat lehet adományozni online, a baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon pedig egyéb hasznos felajánlásokkal, többek között édesség és higiéniai eszközök vásárlásával lehet támogatni az akciót – közölte a szeretetszolgálat csütörtökön.

Amennyiben valaki nem az online dobozolást választja, annak idén sem kell mást tennie, mint keresnie egy cipősdobozt, eldöntenie, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja az ajándékát, majd megtöltenie ajándékokkal, játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel, könyvvel.

Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel, s a dobozra jól láthatóan írja fel, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát. Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 20-ig kell eljuttatni a gyűjtőhelyek egyikébe. A gyűjtőpontok listája ide kattintva, ezen az oldalon olvasható. Az összegyűjtött cipősdobozokba rejtett meglepetéseket országos önkéntesi hálózaton keresztül juttatják el a gyermekekhez. A dobozokat gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek veszik át.

Mint írják, a Baptista Szeretetszolgálatnál betartva a járványügyi előírásokat az ajándékokat ózongázzal fertőtlenített irodában és raktárban tárolják és kezelik.

A tavasszal átadott új logisztikai központban – ahol az ajándékokat ellenőrzik – az alkalmazottak a munkavégzést testhőmérséklet mérését követően kezdik meg, maszkban és kesztyűben. A Baptista Szeretetszolgálat operatív feladatait ellátó kollégákon rendszeres PCR tesztet végeznek.

Kapcsolódó cikkek