illusztráció

Elfogták az érmegyűjtőkre utazó csalókat

Elfogták az érmegyűjtőkre utazó csalókat

Több érmegyűjtőt is becsapott három férfi, 2018 szeptemberétől 2019 májusáig 70 millió forintos kárt okoztak. Ezt közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

A bünözők egy állítólagos külföldi befektető nevében jártak el, aki éremkollekciókat akar vásárolni, és hajlandó a piaci ár többszörösét fizetni. A több tízmilliós haszon reményében a kiszemelt sértetteknek először egy “reklámszerződést” kellett kötniük, és befizetniük a kollekció végső vételárának 10 százalékát. A hitelesség érdekében nemcsak telefonon tartották a kapcsolatot áldozataikkal, hanem egyikük ügyvédi irodájában személyes találkozókat is szerveztek.

A becsapott emberek végül nemhogy haszonhoz nem jutottak, de a befizetett pénzüket sem kapták vissza.

A budapesti rendőrök két gyanúsítottat üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás, valamint többrendbeli csalás kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, egyikükkel szemben ügyvédi visszaélés bűntett is felvetődött. A két férfi szabadlábon védekezik.

A rendelkezésre álló adatok szerint bűntársuk külföldre menekült, ezért ellene a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki.

A BRFK bűnügyi főosztályának nyomozói vádemelési javaslattal küldték el az ügy iratait az illetékes ügyészeknek.

Kapcsolódó cikkek