forrás: pixabay.com

Elfogták a láncfűrészes támadót

Elfogták a láncfűrészes támadót

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy ellen erőszak miatt folytat nyomozást egy férfi ellen, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket.

A Központi Nyomozó Főügyészség a közleményében azt írta, egy Komárom-Esztergom vármegyében található tónál hétvégén, az éjszakai órákban a fején maszkot viselő férfi láncfűrésszel fenyegette a közelében tartózkodó embereket, ezért kihívták a rendőrséget. A férfi a rendőri felszólítás ellenére nem tette le az akkor még mindig a kezében lévő láncfűrészt, hanem azzal úgy próbált közelíteni a rendőrök felé, hogy közben megkísérelte beindítani, és azt kiabálta, hogy “megdöglenek, mindenkit megöl”.

Mint írták, a férfi “elektromos kényszerítő eszköz alkalmazása” következtében elejtette a láncfűrészt, de elővett egy boxert és azzal indult el az egyik rendőr felé.

Mivel az elkövető cselekményével többszöri rendőri felszólításra sem hagyott fel, az intézkedő rendőrök vele szemben – a további ellenszegülés megtöréséért – ismét elektromos sokkolót alkalmaztak és elfogták – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit gyanúsítottként hallgatta ki és elrendelte az őrizetét, majd kezdeményezte a letartóztatását, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság el is rendelt.

Kapcsolódó cikkek