fotó: police.hu

Drogos rendőrt fogtak el a kollégái

Drogos rendőrt fogtak el a kollégái

Kábítószer rendszeres vásárlásának gyanúja miatt indult eljárás egy rendvédelmi dolgozó ellen. Ezt közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden.

Az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közös bűnügyi akciót hajtott végre.

A tettenérés sikeres volt: a férfi – egyeztetés után – szeptember 21-én 12 óra körül egy újpesti parkolóban ismét találkozott a dílerrel és fogyasztás céljára kokaint vásárolt tőle.

A gyanú szerint a budapesti férfi pontosan meg nem határozható ideje és gyakorisággal, de legalább két éve rendszeresen vásárolt kokaint – tették hozzá.

A nyomozó ügyészség folytatólagosan, csekély mennyiség fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának gyanúját közölte a 36 éves férfival.

A gyanúsított beismerő vallomást tett. A kábítószert megszerző férfi ellen a nyomozó ügyészség indított eljárást, mivel a rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjaként elkövetett bűncselekmény esetén kizárólagos ügyészségi nyomozásnak van helye, míg a kábítószerrel kereskedő ember ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz.

Kapcsolódó cikkek