Kórházfejlesztési projektek a betegekért

Kórházfejlesztési projektek a betegekért

Kátai kórház

Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a Szolnok és Debrecen között lévő kórház most lehetőséget kapott arra, hogy megújuljon, míg korábban a fennmaradásáért kellett harcolni. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úr szerint a vidéki Magyarország önkormányzatainak és lakosainak jogos elvárása, hogy nekik is jobb kórházuk legyen, és a betegek lehetőleg minden gyógyító szolgáltatást egy helyen tudjanak igénybe venni.

Varga Mihály

Varga Mihály, miniszterelnökségi államtitkár

Az 1964-ben átadott kórház két nagyobb rekonstrukción már átesett. Az első keretében a gépészetet, a kazánházat, a mosodát, a konyhát és egyéb kiszolgálóhelyiségeket korszerűsítették, erre kétmilliárd forintot költöttek. A második alkalommal a létesítmény hotelszárnya újult meg 1,3 milliárd forintból. Most a projekt célja a gyógyító munka színvonalának emelése, a 1,5 milliárd forintos beruházási összeg kilencven százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam biztosítja.

Nagy Mihály kórházi főigazgató tájékoztatása szerint a pénzt az épület javítására és a műszerezettség fejlesztésére fordítják. Átalakítják a szakrendelő belső részét és a szakmai munkát szolgáló gépparkot is megújítják. A radiológián például a jelenlegi, analóg rendszerű röntgengépeket digitális technikával dolgozó berendezésekre cserélik és az osztály egy CT-berendezést is kap.

Az idejétmúlt gépekkel működő laboratórium esetében is nagy fejlesztést hajtanak végre, ennek nyomán a beteg leleteit az internetes szolgáltatás segítségével még aznap megkapja a háziorvos, és az külön kérésre az érintett e-mail címére is továbbítható lesz. Az intenzív osztályon a betegmegfigyelő monitorrendszert és az ágyakat cserélik modernebbre, és egy mobil röntgengépet helyeznek üzembe. A nagyszabású modernizálási projekt 2012 első negyedévének végén fog lezárulni

Kapcsolódó cikkek