Benkõ Tibor honvédelmi miniszter (j) miniszteri emlékérmet ad át Lõrincz Tamás fõtörzsõrmesternek, a Magyar Honvédség Sportszázad tagjának 2019. szeptember 24-én, a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szerzett aranyéremért, világbajnoki címért, fotó: Illyés Tibor/MTI

Újabb rangos elismerést kapott a tehetséges testvérpár

Újabb rangos elismerést kapott a tehetséges testvérpár

Elismerést kaptak Benkő Tibor honvédelmi minisztertől kedden a Lőrincz testvérek, akik a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a kötöttfogásúak között.

Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban tartott rendezvényen Benkő Tibor azt mondta, a sportszázad két kiváló önkéntes katonája ért el nagy eredményt.

A miniszter kiemelte, Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor a sportszázadon keresztül hozzájárult a Magyar Honvédség arculatának alakításához, így azért is büszke rájuk, mert a honvédelem ügyét is segítették.
Benkõ Tibor honvédelmi miniszter (b), Lõricz Tamás fõtörzsõrmester, Lõrincz Viktor törzsõrmester és Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke a közös fotózáson 2019. szeptember 24-én, fotó:
Illyés Tibor/MTI

Benkő Tibor azt mondta, mivel a testvérek “éremgyűjtők”, ő is érmét adományoz. A Lőrincz testvérek emléklapot és miniszteri érmét vehettek át a honvédelmi minisztertől. Az eseményen részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Gergely István, a Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke és Farkas László ügyvezető elnök-helyettes is.

Lőrincz Tamás főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Sportszázadának tagja karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratva múlt kedden megnyerte a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriáját a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. Öccse, Lőrincz Viktor törzsőrmester, aki szintén a sportszázad tagja, ezüstérmet szerzett 87 kilogrammos kategóriában. Ezzel mindketten kvótát szereztek a jövő évi tokiói olimpiára.

Kapcsolódó cikkek