forrás: pixabay.com

Lezárult Miskolctapolca turisztikai fejlesztése

Lezárult Miskolctapolca turisztikai fejlesztése

Befejeződött Miskolctapolca 628 millió forintos komplex turisztikai fejlesztése a város Miskolc polgármesteri hivatalának tájékoztatása szerint.
A városrész fejlesztésének részeként felújították a Csónakázó-tavat körülvevő ősparkot, ahol új sétányokat, pihenőpadokat, asztalokat és szeméttárolókat alakítottak ki.

Emellett megtörtént a teljes közműhálózat felújítása, valamint utcabútorok és kandeláberek telepítése is. A parkban zöldterület-fenntartási munkákat is végeztek, a területen elhelyezett új táblákon pedig háromdimenziós felületek mutatják be a környék jellegzetes növényvilágát.

A tájékozódást egy érintőképernyős kijelzőn digitális térkép segíti.

A parkra jellemző állatvilág hangsúlyos fajtáit és a környék nevezetességeit festett állatfigurák, valamint bronzból készült minifigurák szemléltetik. A tanösvényen található alkotások Plank Antal képzőművész munkái. A projekt részeként az Akropolisz Szabadtéri Színpadot is felújították.

“A fejlesztések nagyban hozzájárultak a terület, ezzel együtt pedig Miskolc turisztikai vonzerejének növeléséhez”

– olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a magyar állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

Kapcsolódó cikkek