illusztráció, forrás: pixabay.com

Jelentős beruházás indul az egri kórházban

Jelentős beruházás indul az egri kórházban

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben. Ezt közölte az intézmény sajtóreferense.

Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint a mintegy 395 millió forintos pályázati forrásból modern diagnosztikai eszközöket szereznek be, valamint fejlesztik a személyre szabott onkoterápiás eljárásokat.

“Ezek segítségével javul a betegségek diagnosztizálási és gyógyítási hatékonysága”

– tette hozzá jelezve, az intézmény így az eddiginél jóval több beteget tud majd magasabb szakmai színvonalon ellátni, ami csökkenti a várólistákat is, majd kifejtette, az előreláthatólag jövő év februárjára lezáruló beruházás a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) vissza nem térítendő támogatásából. Arról is beszélt, hogy az egri kórház a térség kardiológiai és onkológiai csúcsintézménye, amely mindkét szakterületen a Heves megyei lakosság 90 százalékának ellátását biztosítja. Az intézmény komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, azért elengedhetetlen a legmodernebb eszközök használata és az eszközpark folyamatos fejlesztése.

Kapcsolódó cikkek