Füstpróbákkal tesztelik a metróállomásokat

Füstpróbákkal tesztelik a metróállomásokat

Hatósági füstpróbákkal folytatódik a tesztelés az M3-as metróvonal felújítás alatt álló déli szakaszának állomásain; augusztus 25-én a Népliget, 27-én pedig a Pöttyös utca állomásnál végeznek tesztet. Erről tájékoztatta szerdán a BKV Zrt. a médiát.

“A füstpróbákkal augusztus 10. és szeptember vége között a hő- és füstelvezető rendszer működését ellenőrzi a társaság a metróvonal déli szakaszán”

– tartalmazza a közlemény.

“A másfél hónapig tartó tesztsorozat hat helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart”

– teszik hozzá.

A tesztek alkalmával a metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A Népliget és Pöttyös utca metróállomásokon elvégzett tesztek hatósági füstpróbákkal zárulnak. Az első füstpróba helyszíne augusztus 25-én a Népliget állomás. Ez alkalommal az emberek 10 és 17 óra között a Nagyvárad tér és Ecseri út állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

A második füstpróba augusztus 27-én a Pöttyös utca metróállomáson lesz. A járókelők az Ecseri út és Határ út állomások közötti szakaszon láthatnak füstkiáramlást, szintén 10 és 17 óra között.

Kapcsolódó cikkek