fotó: pixabay.com

Több bölcsődésnek lehet majd helye Szikszón

Több bölcsődésnek lehet majd helye Szikszón

Csaknem 330 millió forintból bővítheti bölcsődei kapacitását a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település. Erről tájékoztatta a médiát a Bora 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Fejlesztési Ügynökség.

Azt írták, a projekt célja új bölcsődei férőhelyek létesítése mellett a lakosok foglalkoztatásának elősegítése, életminőségük javítása, családbarát, munkába állást segítő környezet kialakítása. A jelenlegi épület fejlesztésének gátat szab a terület beépíthetősége, ezért a szükségessé vált csoportszobák kialakítására új helyszínt vonnak be – közölték.

Az új épületet Szikszó kertvárosi övezetében kívánják felépíteni új zöldmezős beruházás keretében.

“A tervezett fejlesztés hozzájárul a kisgyermekesek, különösen a három év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és a bölcsődei ellátáshoz való jobb hozzáféréshez”

– ismertették.

A tájékoztatás szerint a projektet a város önkormányzata valósítja meg. Az új bölcsődei férőhelyekre a megnövekedett igények miatt van szükség, ezért a beruházásban új, kétcsoportos bölcsődeépület jön majd létre, mely 28 új férőhelyet fog biztosítani. Mint írták, a kapacitásbővítés eredményeként hat új munkahely létesül, emellett informatikai és egyéb eszközök beszerzése, játszóterület és tanulókert fejlesztése, parkoló létesítése, napelem telepítése, valamint teljeskörű akadálymentesítés valósul meg.

“A közlemény szerint a projekt várhatóan jövő december 31-én fejeződik be. Szikszó önkormányzata az Európai Unió támogatásával, Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében 328,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült”

– közölték.

Kapcsolódó cikkek