az új Volkswagen típusú mentõautók az átadáson, a szolgálat Markó utcai székháza elõtt 2021. július 27-én. Húsz új mentõautó érkezett kedden az Országos Mentõszolgálathoz, további 42 jármûvet a napokban kapnak meg, ezzel a mentõautók átlagéletkora 4,8 évre csökken, fotó: Máthé Zoltán/MTI

Vizsgálják a börtön építkezésénél rosszul lett embereket

Vizsgálják a börtön építkezésénél rosszul lett embereket

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül. Ezt közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) hétfőn az MTI-vel. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint 24 ember került kórházba vizsgálat céljából.
Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a csengeri börtön építésében hétfőn részt vevő 97 fogvatartottból 12-en, míg a munkáltatást biztosító “37 személyi állományú ember” közül hárman torokkaparást és szemirritációt tapasztaltak.

Hozzátette, a műveletirányítók a munkavégzést azonnal beszüntették, a szükséges munkavédelmi intézkedéseket megtették, és ezzel egy időben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és a katasztrófavédelem munkatársait.

“Szakemberek vizsgálják a tünetek kialakulásának lehetséges okait”

– mondta Makula György.

Az OMSZ az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a helyszínre nyolc mentőegység érkezett, és 24 ember került kórházba vizsgálatra.

“A legjellemzőbb tünet a torokkaparás volt, egyikük sem minősült súlyos állapotúnak”

– írta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó cikkek