Műszaki fejlesztéseket támogat a médiatanács

Műszaki fejlesztéseket támogat a médiatanács

Összesen több mint 21 millió forint támogatást ítélt oda a médiatanács tizenhárom közösségi médiaszolgáltatónak a közösségi televíziók, rádiók műszaki fejlesztéseire kiírt idei mecenatúrapályázat utolsó fordulójában. Ezt közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a nyertesek a támogatást stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli, valamint a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására fordíthatják.

A televíziók közül a váci ES Térségi Televízió, a sárvári székhelyű Trió-TV-Dunántúl, a Füzesabonyi Városi Televízió és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV, a közösségi rádiók közül Budapestről a Trend FM, a Klasszik Rádió 92.1 és a Magyar Katolikus Rádió, Érdről a Sola Rádió kapott támogatást.

A kisközösségi rádiók közül pedig a fővárosi székhelyű Első Pesti Egyetemi Rádió, a székesfehérvári Táska Rádió, a nyíregyházi Mustár Rádió, a Rádió Szentendre és a Rádió Szarvas fejlesztheti technikai berendezéseit – tudatták.

Kitértek arra is, a Baja 88,7 MHz-es és a Solt 94,1 MHz-es helyi rádiós frekvenciák kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázati eljárások alaki vizsgálati szakaszában a testület hiánypótlásra szólította fel a mindkét frekvenciára egyedüliként pályázó Gong Rádió Kft.-t.

Kapcsolódó cikkek