Lantos Krisztina: a tehetség kibontakoztatásához hit, bátorság és összefogás kell

Lantos Krisztina: a tehetség kibontakoztatásához hit, bátorság és összefogás kell

Ezt mondta a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője a Kövesd a tehetséget! címmel megrendezett, a tehetséggondozás magyarországi helyzetéről tartott konferencián csütörtökön Budapesten.

Lantos Krisztina kiemelte, a Nemzeti Tehetség Központ célja, hogy társadalmi egyetértést érjen el “a jövő kulcsát jelentő legértékesebb nemzeti vagyon, a tehetség” felismerésének, gondozásának és védelmének fontosságáról.

“Hiszünk abban, hogy a tehetséges ember önmagát boldogabbá, a közösséget pedig gazdagabbá teszi”

– fogalmazott.

Az ügyvezető arról beszélt, hogy a Nemzeti Tehetség Központ elkötelezett a tehetséggondozás területén végzett kutatások támogatásában és a kutatási eredmények megosztásában a szakemberekkel.

Kiemelten fontosnak nevezte a rezilienciával, vagyis a nehézségek ellenére boldogulás képességével foglalkozó kutatásokat, a hátrányos helyzetű tehetséges fiatalok érvényesülési lehetőségeinek vizsgálatát. Ugyancsak fontos és “rejtélyes” területként említette a motivációt, hiszen nem elég a kiemelkedő képesség, szükség van arra is, hogy a tehetséges fiatalok kitartók és elkötelezettek legyenek tehetségük kibontakoztatásában. Hozzátette, szintén fontos a tehetségek életpálya-kutatása, amelyből megismerhető a tehetségek iskolai karrierútja, illetve a “sikerük titka”.

Kapcsolódó cikkek