Jahn Ferenc kórház: folyamatos a sebészeti ellátás

Jahn Ferenc kórház: folyamatos a sebészeti ellátás

Erről beszélt Ralovich Zsolt, az intézmény főigazgatója hétfőn.

“Határozottan visszautasítjuk a kórház összeomlásáról szóló híreket. (…) A rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az index.hu művelt ma a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal”

– olvasható a közleményben.

A cikkben egyetlen, a kórházra vonatkozó szám sem felel meg a valóságnak – írta a főigazgató. Közlése szerint a kórházban nem 7, hanem 23 sebész dolgozik. A távozásukat bejelentő orvosok felmondási ideje két hónap, felmondásuk nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú ellátást – tette hozzá.

“A kórház vezetése tárgyal a felmondási idejüket töltő kollégákkal, ugyanakkor megkezdte az egyeztetést más sebész szakorvosokkal is”

– olvasható a főigazgató közleményében.

Tudatta azt is, hogy az intézmény Pest déli térségének és az azt környező településeknek meghatározó kórháza, 1278 betegággyal. Osztályai közül a sebészeti, a szülészeti, a nőgyógyászati, a fül-orr-gége, a fej-, nyaksebészeti, a neurológiai, az urológiai, valamint az aneszteziológiai és az intenzív betegellátó osztályok a legmagasabb progresszivitású besorolásúak.

A fekvőbeteg szakellátás keretében ellátott betegek száma évente csaknem 38 ezer. Sürgősségi ellátása 24 órában üzemel, átlagosan napi 90-100 beteget fogad.

“A sebészeti osztály 50 ágyas, egy 10 ágyas sebészeti őrzővel kiegészülve. Az elmúlt öt évben a kórház az ország egyik jelentős laparoszkópos sebészeti centruma lett”

– írta Ralovich Zsolt.

Kapcsolódó cikkek