radiátor, forrás: pixabay.com

Már fűtenek Budapesten

Már fűtenek Budapesten

Elkezdődött a fűtési időszak Budapesten, mintegy 240 000 lakossági és 7 000 egyéb fogyasztónál kapcsolták be a távfűtést. Erről tájékoztatta a Főtáv pénteken a médiát.
A közlemény szerint szeptember 15. és október 15. között a Főtáv ütemezetten indította el a fűtésszolgáltatást.

A fűtésindítás 2 823 esetben – az ügyfelek 77 százalékánál – már helyszíni beavatkozás nélkül, távfelügyelet segítségével történt.
Közölték azt is, hogy a nyári időszakban számos tervezett távvezeték-karbantartási munka és beruházás is lezajlott. Új fogyasztók hálózatra kapcsolása mellett sor került a szolgáltatás szüneteltetését igénylő hibajavításokra, valamint a leginkább elöregedett vezetékszakaszok és szerelvények cseréjére. A karbantartási, beruházási, felkészülési és ellenőrzési tevékenységre a Főtáv idén eddig összesen csaknem egymilliárd forintot fordított.

Mint írták, rendkívül fontos hangsúlyozni, hogy a teljeskörűen bekapcsolt budapesti távfűtés a lakott városrészekben semmilyen többlet-környezetterhelést nem eredményez, ami különösen a sűrűn lakott városrészek életminősége szempontjából jelentős.

A budapesti távhőrendszerek jelenleg is évente csaknem 230 000 tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítanak meg.

“A folyamatban lévő, illetve tervezett távvezetéki és hőforrásokhoz kapcsolódó fejlesztések hosszútávú eredményeként újabb, akár 150 000-170 000 tonna szén-dioxid-kibocsátás maradhat el évente”

– jelezték.

Kapcsolódó cikkek