Életbe lépett a négynapos hőségriasztás

Életbe lépett a négynapos hőségriasztás

Galamb bedugta a fejét a kút alá

A közlemény szerint az átmeneti enyhülés után ismét melegedés valószínű a légkörben. Szerdán már sokfelé huszonöt, huszonhat Celsius-fok lesz a napi átlag. “Hűvösebb” az Északi-középhegység környékén, különösen a völgyekben lehet, ahol csak huszonnégy fok körüli napi középérték valószínű, ugyanakkor a déli országrészben, elsősorban a nagyobb városokban a huszonhét fokot is eléri.

szökőkútnál hűsölő emberek

A legmelegebb csütörtökön valószínű, akkor az ország nagyobb részén huszonnyolc fok körüli napi középhőmérséklet valószínű, de az Alföldön akár harminc fokos átlag is lehet. A Kisalföldön az alsóbb légrétegekben megindul a hideg levegő beáramlása napközben, így ott csökken a hőmérséklet (26, 27 fokos átlag valószínű). Pénteken már csak helyenként, az ország déli, délkeleti részein lehet huszonöt fokos középhőmérséklet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy a melegben több folyadékot kell fogyasztani, valamint 11 és 15 óra között nem egészséges a tűző napon megfelelő védelem, napvédő krém, ruházat nélkül tartózkodni.

Kapcsolódó cikkek