Diáknegyed épül Dunakeszin

Diáknegyed épül Dunakeszin

Az ország eddigi legnagyobb középiskolai beruházása indul Dunakeszin. Erről beszélt a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Tuzson Bence elmondta, ez az ország leggyorsabban fejlődő térsége. Az elmúlt évtizedben számos, az emberek igényeit szolgáló beruházás valósult meg, így többek között szak- és háziorvosi rendelő, oktatás- és sportfejlesztési projektek, útfejlesztés, valamint a kormány éppen most döntött a 13 milliárd forint értékű szennyvízfeldolgozó építéséről.

“Ebbe a sorba illeszkedik az a középiskolai beruházás, amelynek közbeszerzési eljárása már lezárult, és hamarosan elkezdődnek az építési munkálatok”

– közölte.

A térségben több tízezer diák él, most egy gimnázium és szakgimnázium épül a számukra. A gimnáziumban lesz kéttannyelvű oktatás is, a szakgimnáziumban pedig a valós piaci igényeket kielégítő képzés. A létesítményhez tartozik több sportpálya és egy nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas uszoda – mondta a fideszes politikus.

“Az intézményben 1500 diák tanulhat majd, várhatóan 2025-től”

– tette hozzá.

Dunakeszi, az ország legnagyobb nem megyei jogú városa olyan centrummá fejlődött, amely más térségek számára is mintául szolgálhat.

Kapcsolódó cikkek