a híres Rendőrpalota

Újabb főtisztet gyanúsítottak meg

Újabb főtisztet gyanúsítottak meg

BRFKa Teve utcai rendőrpalotaMár négy egykori rendőrfőtisztet gyanúsít az ügyészség azzal, hogy tagja volt az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült V. László vezette bűnszervezetnek. Ezt tudta meg a Magyar Nemzet.

K. Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közrendvédelmi főosztályának korábbi vezetőjét is bűnszervezetben történt elkövetéssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – erősítette meg a lapnak a KNYF helyettes szóvivője. Szabó Eszter azt is elmondta, hogy a volt a főrendőr tagadta a vádakat, védője pedig elfogultsági indítványt nyújtott be, amelyben kifogásolta, hogy az ügyészségi nyomozásban olyan rendőrök is részt vettek, akik korábban kollégái voltak védencének. Az indítványt a Legfőbb Ügyészség bírálja el.

A június elején kirobbant vesztegetési ügyben a KNYF először V. László vállalkozót vádolta meg azzal, hogy bűnszervezetet vezetett. Ezt követően gyanúsított lett G. Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának korábbi vezetője, K. Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi információs főosztálya kiemelt ügyek osztályának egykori nyomozója, majd H. Lajos, az NNI azóta megszüntetett szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának egykori vezetője is. A volt rendőrtiszteket azzal gyanúsítják, hogy vezető beosztású hivatalos személyekként maffiaszerűen működve folytatólagosan és üzletszerűen követtek el vesztegetéseket – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkek