Őt jelölik a Médiatanács elnökének

Őt jelölik a Médiatanács elnökének

Majtényi Lászlót, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egykori elnökét jelöli a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnökének a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ). Ez olvasható a szervezet honlapján.

A szervezet a jelölését azzal indokolta, hogy Majtényi László ombudsmanként és a korrupció ellen fellépő ORTT-elnökként már bizonyította pártatlanságát. Közölték azt is, a média világát túlcentralizáltnak tartják, amelynek lebontásához egy alkalmas jelölt hozzájárulhat. Mint írták, a jelölés egyben tiltakozás “az elfogadhatatlan médiastruktúrák” ellen.

A honlapon olvasható, hogy Majtényi László a jelöltség vállalását indokolva felidézte, a médiatörvény legutóbbi módosításának egyik fontos eleme volt, hogy a kiválasztási folyamatba beépítették a konzultációt a szakmai szervezetekkel, valamint az, hogy már nem a miniszterelnök, hanem a köztársasági elnök nevezi ki az NMHH vezetőjét, és ezt a kompromisszumot véleménye szerint ki kell próbálni. A hatóság élére azt követően javasol jelöltet a miniszterelnök az államfőnek, hogy a korábbi vezető, Szalai Annamária április 12-én elhunyt.

Kapcsolódó cikkek