Bíró előtt is magyarázkodhat a nagyot mondó pénzszállító

Bíró előtt is magyarázkodhat a nagyot mondó pénzszállító

Hatóság félrevezetésének vétségével vádolja a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azt a 30 éves férfit, aki tavaly áprilisban egy pénzszállító cég biztonsági őreként az autóhoz visszatérve azt mesélte a kollégájának, hogy egy férfi megpróbálta kirabolni. Ezt közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

A közlemény szerint tavaly áprilisban egy pénzszállító cég alkalmazásában állt mint értékszállító vagyonőr. Az értékszállítási szolgáltatást nyújtó cég üzletekkel, bankokkal és egyéb szolgáltatókkal állt szerződéses kapcsolatban.

A férfi 2021. április 14-én egy munkatársával több helyszínen is járt, kollégája vezette a pénzszállító autót, ő pedig begyűjtötte a pénzt.

Kora délután érkeztek meg egy XIV. kerületi üzletközponthoz, ahova a vádlott bement, majd később, amikor visszatért a gépkocsihoz, azt állította a kollégájának, hogy őt egy férfi megpróbálta az imént kirabolni, azonban az ő helytállása miatt a támadó végül elmenekült. A vádirat szerint a férfi hazudott.  Azt mondta, azért találta ki a rablási kísérletet, hogy a kollégája előtt jó színben tüntesse fel magát. Munkatársa viszont emlékeztette a társát, hogy a támadást azonnal be kell jelentenie, ezért a férfi felhívta a diszpécseri szolgálatot és azt a bejelentést tette, hogy a bevásárlóközpont zárt folyosóján egy férfi, késsel fenyegetőzve az értékszállító táska átadását követelte tőle, ő a táskával megütötte a támadót, aki ekkor elmenekült.

A diszpécseri szolgálat munkatársa azonnal bejelentést tett a rendőrségen, és az ügyben rablási kísérlet miatt nyomozás indult.

A férfit még aznap kihallgatták a nyomozók tanúként; Ekkor beismerte, hogy a támadást csak kitalálta, és a bejelentése hazugság bolt. Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést.

Kapcsolódó cikkek