forrás: pixbay.com

Bíró elé áll a polgárdi nyugdíjas tanítónő gyilkosa

Bíró elé áll a polgárdi nyugdíjas tanítónő gyilkosa

A Fejér Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki tavaly júliusban egy nyugdíjas tanítónőt agyonvert Polgárdiban.

Az ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a gyilkost ne  lehessen feltételesen szabadságra bocsátani. A gyilkos szerint a férfi tavaly június elején költözött a Polgárdiban lévő sorházi házrészbe, ahol közös, elkerítetlen udvarral rendelkezett a sértettel és annak unokaöccsével.

A gyilkos az udvaron olvasott és cigarettázott, amikor a sértett megkérte, hogy cserélje ki nála a gázpalackot.

A férfi ezután támadt rá a 70 éves asszonyra, aki a földre került és segítségért kiabált. A gyilkos emiatt magához vett egy nyél nélküli kalapácsfejet és azzal tízszer tarkón ütötte az áldozatot, illetve gyorskötözőt tekert a nyaka köré, majd egy műanyagzsákot húzott a felsőtestére. Az holttestet egy ponyvába tekerte, bálamadzaggal összekötözte, a garázsba húzta, majd arra háztartási hulladékkal teli zsákokat helyezett. Az idős asszony eltűnését az unokaöccse jelentette be, a rendőrök aznap megtalálták az elrejtett holttestet.

Kapcsolódó cikkek