Virtuózok: most az ő jelentkezésüket várják

Virtuózok: most az ő jelentkezésüket várják

Kamaraegyüttesek jelentkezését várják a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor ötödik évadába. Ezt közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken.

“A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül”

– olvasható a közleményben.

A Duna Televízióban látható komolyzenei tehetségkutató műsorba március 5-én éjfélig lehet jelentkezni. Az együttesek tagjainak száma minimum 3, maximum 10 fő lehet, az átlagéletkor nem haladhatja meg a 35 évet. Bármely akusztikus hangszerrel lehet jelentkezni, ami mozgatható és szállítható. Énekegyüttes vagy ének- és hangszeregyüttes is nevezhet az idei megmérettetésre.

Lényeges, hogy egy együttesnek maximum 2 olyan tagja lehet, akinek felsőfokú zenei végzettsége van.

Fontos változás, hogy idén a jelentkezéseket a virtuozok@mtva.hu címre várják a szervezők. A pályázóknak az e-mailben összesen öt, egyenként 3-8 perc hosszúságú zeneművet – a reneszánsztól a kortárs zenééig – kell megadniuk, valamint az egyik darab vágatlan videofelvételét is mellékelniük kell.

“A műsorba azok jelentkezését is várja a csatorna, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább és most másokkal együtt ismét szeretnék megmérettetni magukat”

– közölték.

A Kamara Virtuózok felhívásáról bővebb információ ide kattintva található. Mint a közlemény felidézi, a tehetségkutatáson és a klasszikus zene megismertetésén, megszerettetésén túl a Virtuózok idei szezonja az együttzenélés örömét, közösségformáló erejét kívánja átadni a nézőknek.

Kapcsolódó cikkek