Magyar Állami Operaház

Ötvös Gábor világhírű karmester lép fel az Operaházban

Ötvös Gábor világhírű karmester lép fel az Operaházban

Ötvös Gábor világszerte elismert magyar karmester dirigálja a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát jövő hétfőn az Operaházban.

Az Operaház muzsikusaiból álló Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Mozart, Berlioz és Bartók műveit adja elő a hangversenyen, amelyen fellép szólistaként a Berlini Filharmonikusok brácsása, Szűcs Máté is – tudatta az Operaház az MTI-vel.

Ötvös Gábor a világ legjelentősebb zenei színpadain állt már dobogóra, többek közt New York, Santiago de Chile, Toronto, Sydney és szinte valamennyi európai nagyváros legnevesebb együtteseinek az élén. Számos helyen első karmesteri pozícióban vagy első vendégkarmesterként dolgozott.

A január 20-i hangversenyen Mozart B-dúr szimfóniáját, Bartók Brácsaversenyét és Berlioz Fantasztikus szimfóniáját dirigálja majd a Pinchas Steinberg elnök-karnagy vezetésével működő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának élén.

Szűcs Máté, a Berlini Filharmonikusok brácsaművésze Bartók művét adja elő. A fiatal vendégművész zenei tanulmányait többek közt Szegeden, Brüsszelben, Waterloo-ban és Antwerpenben folytatta. Olyan zenekarokkal játszott együtt, mint a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekara, a Drezdai Staatskapelle vagy a Bambergi Szimfonikusok.

Kapcsolódó cikkek