a zene színes oszlopai, forrás: pixabay.com

Ők is fellépnek a BALKAN:MOST Fesztiválon

Ők is fellépnek a BALKAN:MOST Fesztiválon

A Balkán térség sokszínű arcát mutatja be a veszprémi BALKAN:MOST Fesztivál, amelyen szeptember 7. és 9. között mások mellett Daniele Sepe, a Dubioza Kolektiv és Marina Sattia is fellép.

“A neofolk, a gipsy hop, a bosnyák blues és az etnojazz műfajok jeles képviselőinek koncertjeit háromnapos konferencia kíséri majd”

– közölték a szervezők.

A fesztiválon kilenc balkáni országból 26 fellépő érkezik Veszprémbe, olyan kuriózumokat felvonultatva, mint az olasz dzsesszénekes Daniele Sepe, a katalán fővárosban alakult Barcelona Gipsy balKan Orchestra, a francia La Caravane Passe, a görög Marina Satti és a bosnyák ska-punk Dubioza Kolektiv.

A fesztivál nagyszínpada a várban, az érseki paloták tövében kap helyet, az Óváros téren pedig utcafesztivál lesz változatos street food kínálattal.

A konferenciát a Hangvilla multifunkcionális terei fogadják be, ahol a térség kiaknázatlan lehetőségeit és kulturális gazdagsági lehetőségeit járják majd körbe a szakemberek. A konferenciához kapcsolódó workshopokon a szakma elismert képviselői dolgoznak majd együtt művészekkel. A konferencia összegzése és kiterjesztése lesz a négyéves MOST projektnek, amely a hangvető vezetésével négy szakmai pilléren és európai együttműködéseken keresztül építette a térség kulturális reprezentációját a Kreatív Európa társfinanszírozásával.

Kapcsolódó cikkek