Fiatal művészek lépnek fel a nagy művész születésnapi koncertjén

Fiatal művészek lépnek fel a nagy művész születésnapi koncertjén

Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész lép fel a Cziffra György zongoraművész születésnapja alkalmából rendezett hétfői koncerten az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

Cziffra György hétfőn lenne 97. éves, ebből az alkalomból rendezik meg az emlékkoncertet – hangsúlyozta Besszer Szilvia, a rendezvény főszervezője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Kiemelte,

a rendezvényen bemutatkozó Horti Lilla és Devich Gergely mindketten Cziffra György Fesztivál Tehetség-díjas művészek.

A szervező hangsúlyozta, hogy Cziffra György zongoraművész számára mindig kiemelten fontos volt a pályájuk elején tartó művészek támogatása, alapítványa a Liszt Ferenc Auditórium segítségével számos, ma már jól ismert művészt segített a pályára. A Balázs János zongoraművész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze, ezért nagy hangsúlyt kap a fiatal művészek bemutatkozási lehetőségeinek elősegítése. Cziffra György olyan természetes, áradó zeneiséggel rendelkezett, amely minden zenésznek iránymutató lehet – emelte ki Devich Gergely gordonkaművész.

“Az az alázat, amivel a pályájához és a zenéhez hozzáállt, az mindig átsegítette az élete nehézségein. Ez is nagyon inspiráló egy zenész számára”

– fűzte hozzá.

Devich Gergely elmondta, hogy Horti Lilla Virág Emesével Liszt- és Puccini-dalokat ad elő, Devich Gergely pedig édesanyjával, Kovalszki Mária zongoraművésszel Chopin g-moll cselló-zongora szonátája és Rahmanyinov Vocalise című művét játssza majd.

Besszer Szilvia pedig arról beszélt, hogy a hétfői koncert a Cziffra Fesztivált megelőző programsorozat része. A 2019. február 17. és 25. között tartó program keretében több mint harminc művész ad majd koncertet több fővárosi helyszínen.

Kapcsolódó cikkek