Cseke Gábor ad koncertet szombaton a Budapest Music Centerben

Cseke Gábor ad koncertet szombaton a Budapest Music Centerben

A Modern Art Orchestra (MAO) zenekar zongoristája mutatja be szerzeményeit Beat In Space címmel szombaton a Budapest Music Centerben.

A Modern Art Orchestra megalakulása óta figyelmet fordít arra, hogy teret kínáljon fiatal, kiemelkedő tehetségű hangszeres zeneszerzők számára a közös műhelymunkára és a kreatív kibontakozásra. Ezen a koncerten a zenekar zongoristája, Cseke Gábor mutatja be szerzeményeit – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Cseke Gábor, aki 2002 óta Fekete-Kovács Kornél meghívására előbb a Budapest Jazz Orchestra, majd a Modern Art Orchestra zongoristája, a műsorban arról beszélt, hogy a komponálás során vissza tudott menni a múltba, újra és újra  finomított, javított a szerzeményeken.

A dzsesszzongorista elmondta, hogy a MAO hónapról-hónapra szinte mindig új anyagot játszik, így nagyon gazdag repertoárral rendelkeznek. A MAO következő koncertjei közül kiemelte a Magyar Rádióban április végén hallható műsorukat, amelyen Bartók 15 magyar parasztdal című lemezük anyagát hallhatja a közönség.

“A zenekar változatos nyári programjai között fellépnek Kapolcson is”

– fűzte hozzá Cseke Gábor.

Kapcsolódó cikkek