Az idén is világsztárok lépnek fel a Kaposfesten

Az idén is világsztárok lépnek fel a Kaposfesten

Kaposfest 2014Az idén is világsztárok lépnek fel Kaposváron a nemzetközi kamarazenei fesztiválon, a Kaposfesten, amelyet augusztus 13. és 19. között immár ötödik alkalommal rendeznek meg a somogyi megyeszékhelyen.

A fellépők között Rados Ferenc, Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Jan Erik Gustaffson, Kocsis Zoltán, Kirill Gernstein vagy az Amadinda Ütőegyüttes előadását láthatják, hallhatják az érdeklődők – közölték pénteken az MTI-vel a szervezők, “a klasszikus zenei fesztiválok hazai királynőjeként” említve a Kaposfest néven ismertté vált komolyzenei rendezvényt, melynek ötletadója és művészeti vezetője a Kaposvárhoz kötődő Kokas Katalin hegedűművész. Az idei fellépők között lesz továbbá Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, Kokas Katalin, James Boyd, Jan-Erik Gustafsson, Amadinda Ütőegyüttes, Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Anna-Liisa Bezrodny, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, Kokas Dóra és Kelemen Barnabás – sorolták a szervezők a programban fellépő zenészeket, a hazai és nemzetközi zenei élet elismert szereplőit, akik közül többen visszatérő vendégelőadói a rangos fesztiválnak. A fellépők olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is – hangsúlyozták a szervezők.

Közlésük szerint a fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett, egy olasz napon a zenén át a gasztronómiáig az itáliai kultúrával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a hungarikumok napjának pedig a Kassai Lovasfarm ad otthont, ahol Kassai Lajos lovas íjász látja vendégül a látogatókat. A kiegészítő programok között a Vaszary Képtár kiállításait, könnyűzenei koncerteket és gasztronómiai túrákat ajánlanak a szervezők. Mint írták, a Kaposfestet 2010-ben azzal a céllal hozták létre, hogy Dél-Magyarország ékszerdobozában, Kaposváron megteremtsék a kamarazene és a klasszikus zene sajátságos és egyedi hangulatú nemzetközi színvonalú eseményét. Az “élvezet szabadsága” szlogen azt engedi meg a szervezőknek, hogy szabadon válogathassanak a klasszikus zene legnagyobb darabjai közül a reneszánsztól egészen a kortrárs magyar kamarazenéig, és olyan művészek játszhassanak a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, akik nagyon ritkán láthatók Magyarországon, vagy Kelet-Európában – olvasható a fesztivált beharangozó közleményben. Az eddigi fesztiváloknak több tízezer látogatója volt, így a szervezők idén is közel 15 ezer érdeklődőre számítanak. A Kaposfest programja már olvasható a fesztivál honlapján (www.kaposfest.hu), ahol jegyek is vásárolhatók.

Kapcsolódó cikkek