fotó: pixabay.com

Magyar artistaművészek nyertek ezüst díjat Párizsban

Magyar artistaművészek nyertek ezüst díjat Párizsban

Ezüst díjat nyert a Buti Olivér és Jagudits András artista páros ugródeszka produkciójával Párizsban a 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen Ezt közölte a Fővárosi Nagycirkusz vasárnap.

Az idén 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen azok az artistaprodukciók mérkőznek meg, amelyek eredetiségükkel, különlegességükkel, színháziasságukkal, koreográfiájukkal újítják meg a klasszikus cirkuszi zsánereket – tájékoztattak a közleményben.

“A fesztivál a maga kategóriájában világelső, versenyzőként bekerülni ide elismerés”

– tették hozzá, ezt ismertették, a Pal’s Compagnie duó tagjai, Buti Olivér és Jagudits András feltétlen bizalomra épülő, humoros produkciót hoztak létre, szakmai mesterük Kőmíves Tibor, a koreográfusuk Csonka Roland volt.

A művész páros első nagyobb megmérettetése a Dniproi Ifjúsági Cirkuszfesztivál volt, ahol az aranyérem mellett különdíjasok is lettek.

Két hete, a 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy díjat is nyertek: a Hungarian Supertalents arany érme mellett megkapták a Cirque du Soleil, a Nikulin Cirkusz és a Starlight Production & Showbusiness különdíjait – idézték fel a közleményben.

Kapcsolódó cikkek