fotó: pixabay.com

Kezdődik a balatonfüredi prímásverseny

Kezdődik a balatonfüredi prímásverseny

A rangos eseményre idén a klasszikus cigányzenei hagyományt művelő hegedűsök jelentkezhettek.

“A versenyen minden prímásnak két versenyszámot kell előadnia, a szabadon választott darab mellett kötelezőként Lavotta János Lavotta első szerelme című művét”

– közölte a Hagyományok Háza.

Az első helyezett nyereménye egymillió forint és felléphet a jövő évi verseny záró koncertjén, a második helyezett ötszázezer forintban részesül, a harmadik helyen végzett prímás pedig háromszázezer forintot nyer.

A zsűri tagja Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása, ifjabb Kállai Kiss Ernő, a Margitszigeti Danubius Nagyszálló zenekarvezető prímása és Roby Lakatos hegedűvirtuóz.

Július 24-én a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet rendeznek a Gyógy téren, ahol Roby Lakatos, ifjabb Kállai Kiss Ernő, Radics Ferenc, Lugosi Kati és Szigeti Fercsi nótaénekesek, Varga Jenő, a 2017-es prímásverseny győztese, a Magyar Állami Népi Együttes zenekara, a prímásverseny résztvevői és díjazottjai lépnek színpadra. A prímásversenyt az Anna-bál kísérőrendezvényeként szervezi meg a Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza.

Kapcsolódó cikkek