egy sugárhajtású repülőgép motorja, fotó: pixabay.com

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

Lézerharcot, drónreptetést, 4D mozit láthatnak és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre. Ezt közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum közleményben.
A tájékoztatás szerint a múzeum ötéves születésnapja alkalmából ezen a napon a belépés díjmentes.

Az interaktív repülőmúzeum meglévő élményelemei – a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont, csúszópálya, RepTár Go – mellett beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség, újra kinyílik például a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják az úgynevezett zorbot, amihez egy tizennyolc méter hosszú pálya is rendelkezésre áll. A Bunge Run pedig egy olyan felfújható pálya, ahol a kötél ellenállásával kell megküzdeni. A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, ez a típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött. A RepTár udvarán levő lézerharc pályán lézerpuskával két csapat játszhat egymás ellen- tájékoztattak. A Felelős Szülők Iskolájával együttműködve tudományos játszóházzal, játékos művészeti feladatokkal és érzékenyítő tréninggel várják a látogatókat.

RepTár Szabadegyetem Szülői Klubja programban alkalom nyílik beszélgetésekre a szülőségről, iskolaérettségről szakértővel, valamint “szuper szülő” vizsgát tehetnek az érdeklődők.

A közlemény szerint a Nyugati pályaudvarról 204-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a szolnoki vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be. A patináns kocsikat és a mozdonyt délután 16 és 17 óra között tekinthetik majd meg a látogatók. Érkeznek majd a katonai toborzók, az udvaron drónreptetés lesz többször a nap folyamán, valamint repülős csillámtetoválást, századjelvényt készíthetnek a gyermeksarokban a látogatók.

Kezdetét veszi az Őszi Mozi Piknik a RepTár Udvarán programsorozat, az első filmeket – az Őrjárat az égen első része, valamint az Airplane! – a RepTár Pikniken vetítik majd le.

A mozipiknikre a belépés díjmentes. A további mozipiknikek tervezett időpontjai: szeptember 10., szeptember 18., szeptember 25., október 2. – közölték.

Kapcsolódó cikkek