Májusban indul a Fülesbagoly Tehetségkutató idei évada

Májusban indul a Fülesbagoly Tehetségkutató idei évada

Májusban indul a Fülesbagoly Tehetségkutató idei évada. Az eseménysorozatot újra három városban, Debrecenben, Budapesten és Martonvásáron rendezik meg, és ezúttal különleges díjakat is lehet nyerni.

Az eddigi fesztiválfellépési, előzenekari és lemezkiadási lehetőség mellé három döntős együttes egy-egy dalát mintegy ötszáz magyarországi üzletben fogják játszani, a Petőfi Rádió pedig rotációban tűzi műsorára az egyik különdíjas szerzeményét.

A jelentkezőknek arra is van esélyük, hogy egy magyar nagyjátékfilmbe bekerüljön egy daluk

– közölték a szervezők az MTI-vel.

A Fülesbagoly Tehetségkutatók sorát a debreceni kezdi: május 8-án a Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében lesz az első döntő. Ezt követi a budapesti július 10-én a Kobuci Kertben, majd a martonvásári szeptember 11-én a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A tehetségkutatók egymástól függetlenek, mindegyikre lehet jelentkezni a teljes Kárpát-medencéből a könnyűzene bármely stílusában alkotó, induló magyar előadóknak és együtteseknek.

A három tehetségkutatón összesen 83 nyereményt adnak át a szervezők. A díjak között szerepel tévés fellépés, lemezkiadás, sajtómegjelenések, fotózás, videókészítés, arculattervezés, előzenekarozás, valamint fesztiválos fellépések 2023-ban (Fezen, Campus Fesztivál, SZIN, Művészetek Völgye, Fekete Zaj).

A tehetségkutatókon megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők valamennyien értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A három győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

Újdonság a tehetségkutatók életében, hogy a MoodMedia háttérzene-szolgáltató jóvoltából három döntős együttes egy-egy dala bekerül mintegy ötszáz helyre, köztük telekommunikációs cég üzleteibe, gyorséttermekbe, bútoráruházakba, hipermarketekbe és állateledelboltokba. A kiválasztott szerzemények legfeljebb egy éven át napi rendszerességgel hangzanak el az üzletekben.

A Petőfi Rádió különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt egy dalt, előadóit bemutatja, és a szerzeményt rotációban játssza.

A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete több mint kilencven tagjának, köztük Deák Kristóf, Enyedi Ildikó, Hajdu Szabolcs, Orosz Dénes és Ujj Mészáros Károly rendezőnek megmutatja a döntős zenekarok dalait. Amennyiben valamelyiküknek megtetszik egy dal, és beleillik egy készülő filmjébe, akkor a szerzőkkel egyeztetve felhasználja az alkotásba.

A jelentkezés mindhárom versenyre elkezdődött a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.

Az ítészek között van mások mellett Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Cséry Zoltán, Subicz Gábor és Warnusz Zsuzsa zenész, valamint Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója.

A Fülesbagoly Tehetségkutató a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, az Öröm a Zene rendszerében, 32 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Hangfoglaló Program és a Szerencsejáték Service Nonprofit kft. támogatásával jött létre. A könnyűzenei verseny fő médiatámogatója a Petőfi Rádió.
További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.

Kapcsolódó cikkek