Kortárs mesét mutat be Zalaegerszegen a Griff Bábszínház

Kortárs mesét mutat be Zalaegerszegen a Griff Bábszínház

Kortárs mese adaptációját, a Léghajó a Bodza utcában című előadást mutatja be február 9-én a Griff Bábszínház Zalaegerszegen, márciusban pedig az írországi magyar közösség meghívására Dublinban vendégszerepel a társulat.

Kiss Ottó Léghajó a Bodza utcában című művéből Nagy Viktória Éva írt bábszínházi adaptációt. A történet a gyermekekhez szól: a színpadi mű játékos formában mutatja be, hogy lehet az álmainkat megvalósítani, a vágyaikat elérni – mondta el a színház pénteki sajtótájékoztatóján Schneider Jankó, az előadás rendezője.

A szereplők – Tóth Mátyás Berta Csongor és Fekete Ágnes – szerint a produkció felszabadító, ugyanakkor komoly koncentrációt igénylő játék.

A történet szereplői lufikból és dobozokból alkotott léghajón indulnak majd világkörüli útra, a produkció látványtervezője Grosschmid Erik.

Szűcs István, a bábszínház igazgatója arról számolt be, hogy a tavasz első hónapjában Dublinba utazik a társulat. Az írországi magyar közösség meghívására a Gimesi Dóra Szemenszedett meséje nyomán írt bábjátékot és a Pötty című babaszínházi előadást mutatják be. A társulatot március 1. és 4. között magyar családok látják vendégül Dublinban.

Március végén a zalaegerszegi helyszínhez kapcsolódó, Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című mesét állatják színpadra Kolozsi Angéla rendezésében.

A mesét és a szövegkönyvet a Griff Bábszínház felkérésére Turbuly Lilla írta, a bemutató március 30-án lesz a zalai megyeszékhelyen.

Kapcsolódó cikkek