Isztambulba készül a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Isztambulba készül a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Alig tértek haza spanyolországi turnéjukról a Nemzeti Filharmonikusok, máris készülődnek Isztambulba. Két hangversenyt adnak április 1-jén és 2-án Törökország egyik legrangosabb hangversenytermében, az Is Sanat Istanbul Hall-ban.

Kocsis Zoltán vezényletével első koncertjükön Beethoven Hegedűversenye hangzik el Baiba Skride lett hegedűművésznő szólójával, valamint Dvorák IX., Újvilág szimfóniája. Skridével és testvérével a zenekar tavaly novemberi németországi turnéján már játszott együtt, akkor Bartók- és Mendelssohn-műveket adtak elő.

A következő esten, április 2-án Haydn VIII., G-dúr szimfóniája, Mozart G-dúr zongoraversenye csendül fel Kocsis Zoltán szólójával, majd Csajkovszkij Manfréd szimfóniája zárja a programot.

A Nemzeti Filharmonikusok törökországi turnéját a Konzertdirektion Schmid ügynökség szervezi, mellyel több évtized óta kiváló az együttes kapcsolata. Szervezésükben legutóbb tavaly novemberben Hollandiában, Németországban, Ausztriában jártak, márciusban pedig Bogotában vettek részt az ott először megrendezett Beethoven-fesztiválon.

Nem sokkal a turné után, április 10-én Kocsis Zoltán zenekarával már új programmal készül a budapesti közönségnek a Művészetek Palotájában, ahol Csajkovszkij, Szkrjabin és Mozart egy-egy művét adja elő Kun Woo Paik zongoraművész, énekes szólisták és a Nemzeti Énekkar közreműködésével.

Kapcsolódó cikkek