forrás: pixabay.com

Idén is lesz képregényfesztivál a szegedi Somogyi-könyvtárban

Idén is lesz képregényfesztivál a szegedi Somogyi-könyvtárban

Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárba, ahol immár tizennegyedik alkalommal rendeznek képregényfesztivált. Erről tájékoztatta a közgyűjtemény a médiát.

A fesztivál látogatói a műfaj klasszikusai mellett a kortárs irányzatokkal és alkotókkal is megismerkedhetnek. A képregényrajzolókat munka közben figyelhetik meg az érdeklődők, sőt társulhatnak az alkotáshoz.

A fesztiválon a látogatók találkozhatnak az idén fél évszázados alkotói jubileumát ünneplő Fazekas Attilával, a legnagyobb képregényes életművel rendelkező magyar grafikusművésszel, valamint a világhírű szerb képregényalkotóval, Aleksandar Zograffal.

Előadás hangzik el az irodalmi művek képes feldolgozásáról, a képregények mitológiateremtő tulajdonságairól, kulisszatitkokat hallhatnak az érdeklődők a Toldi – A malomkő árnyéka című képregény születéséről, s rendeznek kerekasztal-beszélgetést a női képregényhősökről. A fesztiválhoz kapcsolódva több tárlat is nyílik: válogatás látható Szabó Zoltán Ádám képregényes szakíró gyűjteményéből, kiállítást rendeznek Fazekas Attila alkotásaiból, bemutatnak néhány rajzot a  Toldi – A malomkő árnyéka című képregényalbumból, ahogy munkáival emlékeznek az idén nyáron elhunyt Sarlós Endrére is.

A szegedi Alliance Française és a Móra Könyvkiadó szervezésében kalandjátékra is várják a vendégeket, akik tündöklő Lutétia gyógyító druidái lehetnek, a földszinten pedig Quasimodo és magyar vizslájának szoborhasonmása várja a szelfizni vágyókat.

Kapcsolódó cikkek