a zene színes oszlopai, forrás: pixabay.com

Három napos szabadtéri programsorozattal ünnepelnek a soproniak

Három napos szabadtéri programsorozattal ünnepelnek a soproniak

Soproni Piknik elnevezéssel péntektől vasárnapig koncertekkel, gyermekprogramokkal és kézműves vásárral ünneplik Sopron belvárosában a Páneurópai Piknik és az államalapítás ünnepét.

A programsorozat közösségi oldala szerint két színpadon zajlanak majd az események a forgalom elől elzárt Várkerületen. A nagyszínpadot a két évvel korábbi eseményhez hasonlóan ezúttal is az úttesten helyezik el. A járművek terelése augusztus 21-én délután három óráig tart. A nagyszínpadon pénteken a Blue Cafe Band, Ganxta Zolee és a Kartel, valamint DJ Cooky zenél majd. Másnap a Passion Project, a Follow the Flow és a Kowalsky meg a Vega. Vasárnap a Pair O’Dice, a Margater Island lép fel, az estét pedig a Best of Geszti műsor zárja.

A Bástyagödörnél felállított pódiumszínpadon pénteken lesz Dumaszínház Ács Fruzsinával és DJ Bazsx zenél majd. Szombaton mások mellett DJ Fizboh, vasárnap pedig a Wasabi Case.

A három nap alatt különféle gyermekprogramok is lesznek a Bástyagödör környékén: fellépnek a Vagabanda gólyalábasok és a Langaléta garabonciások. A Kámfor Bábszínház a Sárkány és az ördög című népmesés marionett bábjátékát adja elő, míg a Major Eszter és barátai gyermekzenekar koncertet ad a legkisebbeknek. A programok mellett kézműves vásár, gyermekfoglalkoztatók és vidámpark is várja a látogatókat a gasztronómiai élmények mellett.

“A Páneurópai Piknik és a határáttörés 34. évfordulója alkalmából augusztus 19-én 18 órától megemlékezést tartanak a Páneurópai Piknik emlékparkban”

– ismertette közösségi oldalán Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP) polgármester.

A megemlékezésen köszöntőt mond Julia Gross, Németország magyarországi nagykövete és Barcza Attila, Sopron és térsége fideszes országgyűlési képviselője. Ünnepi beszédet mond Patricia Lips, a német parlament CDU/CSU frakcióvezető-helyettese és Farkas Ciprián polgármester. A beszédeket követően virágokat helyeznek el a kopjafánál.

Kapcsolódó cikkek