fotó: pixabay.com

Csütörtök este folytatódik Bagi-Nacsa Orfeuma a Duna televízióban

Csütörtök este folytatódik Bagi-Nacsa Orfeuma a Duna televízióban

Csütörtök este folytatódik Bagi-Nacsa Orfeuma a Duna televízióban, a műsor második évadában régi, ismert kabaréjeleneteket újfajta feldolgozásban láthatnak a nézők. Ez hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Nacsa Olivér műsorvezető, humorista elmondta: az első évad koncepciója nagyrészt folytatódik. “Fontosnak érezzük és feladatunk is itt a közszolgálatban, hogy azokat az értékeket, amelyeket az elmúlt évtizedekben megalkottak a csodálatos művészek, azokat mi ápoljuk és be tudjuk mutatni a fiatalabb generáció számára is” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy társával, Bagi Ivánnal régi, ismert jeleneteket próbáltak ötvözni a mai modernséggel.

Mint mondta, az 52 perces adásban orfeumhangulatban idézik fel a múlt felejthetetlen, klasszikus és legendás kabaréjeleneteit modern köntösben.

Az 1800-as évek második felétől Budapesten már léteztek az orfeumok (mulatók), ahol az emberek az asztalnál italoztak, közben pedig a színpadon szórakoztatták őket. Nacsa Olivérhez nagyon közel áll ez a korszak, sokat olvasott erről az időszakról. Mint kifejtette, Nagy Endre volt az első hivatalos kabarékonferanszié, aki az első orfeumokban indította útjára ezt a műfajt.

A műsorba a régi jelenetek közül a legklasszikusabbakat válogatták ki, de a válogatás során sokszor rátalálnak egy-egy “gyöngyszemre” is, amelyet régen láttak és közben már elfelejtették.

Egy adásban négy karakter jelenik meg, a díszpáholyban két karakter foglal helyet, akik “epés” megjegyzésekkel szólnak közbe. A csütörtök esti műsorban például Gálvölgyi János és Körmendi János Az optikus című ismert jelenete is látható lesz, a díszpáholy vendége pedig Arnold Schwarzenegger és Gérard Dépardieu karaktere lesz.

Beszélt arról is, hogy minden adás végén egy régebbi Bagi-Nacsa jelenetet mutatnak be.

Hangsúlyozta, hogy az új műsorral a fiatalabb nézőket is szeretnék megszólítani.

A Bagi-Nacsa Orfeuma adásait kéthetente csütörtökönként 20 óra 25 perctől sugározza a Duna Televízió.