látogatók egy múzeumban (illusztráció), forrás: pixabay.com

Várják az alkotásokat a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Várják az alkotásokat a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Augusztus 7-ig regisztrálhatnak az alkotók a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlatra. Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítását október elejétől láthatja a közönség Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában. Erről beszélt Miklós Péter múzeumigazgató.
A szakember elmondta, a tárlat előkészítése során mintegy hatszáz alkotót kerestek meg, akik a korábbi években már szerepeltek műveikkel az Alföldi Galériában.

A kiállítás azonban mindenki számára nyitott, olyanok is regisztrálhatnak, akik most kezdik csak pályájukat vagy még nem vettek részt a képzőművészeti seregszemlén. A múzeumigazgató úgy fogalmazott, a tárlat egyik fő erénye, hogy egyszerre szerepel rajta az országosan vagy nemzetközileg is ismert művész és a jelenleg is tanulmányait folytató egyetemi hallgató. A nyitottság műfajilag is jellemző a kiállításra. Bár Hódmezővásárhely az alföldi iskola, a hagyományos, ábrázoló festészet egyik központja, a tárlat anyagában mindig hangsúlyos szerep jut más irányzatoknak is.

“A kiállítás technikailag is sokszínű: bár a tárlat anyagának mintegy kétharmada festmény, szép számmal bemutatnak grafikákat, plasztikákat és vegyes technikával készült, kísérleti alkotásokat is”

– mondta Miklós Péter.

A művészek augusztus 7-ig regisztrálhatják alkotásaikat egy-egy nem feltétlenül műtárgyfotó minőségű reprodukcióval és adataik megadásával a beadas.oszitarlat.hu honlapon. Az ezt követően begyűjtött művek közül augusztus végén választja ki a Képiró Ágnes művészettörténész vezette zsűri a tárlat anyagát, és dönt a díjazottakról. A tárlat megnyitóját a tervek szerint október 9-én tartják az Alföldi Galériában, majd a kiállítás december elejéig látható.

Kapcsolódó cikkek