illusztráció, fotó: pixabay.com

Hét bemutatót tervez az új évadban a Csíki Játékszín

Hét bemutatót tervez az új évadban a Csíki Játékszín

Október 2-án Barabás Árpád rendezésében Kárpáti Péter Pájinkás János című drámáját viszik színre, majd október 9-én Shakespeare III. Richárd című királydrámáját láthatja a közönség Vladimir Anton rendezésében.

Az évad harmadik bemutatója a legkisebbeknek szól, a tavalyi Kunigunda hozománya folytatásaként a Muszty-Dobay szerzőpáros újabb mesemusicaljét, A Kék Csodatortát viszik színre Visky Andrej rendezésében.

Az idei szilveszteri előadás Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című operettje lesz, amelyet Kányádi Szilárd állít színpadra.

Ezt követően ősbemutatóval jelentkeznek. A Csíki Játékszín tavaly mutatta be az Ásókapa című előadást, ebben az évadban pedig egy újabb közösségi színházi előadás készül Mit szól a szomszéd? címmel. Az előadás szerzője Dálnoky Réka és az alkotócsapat, rendezője Bartalis Gabriella.
Hatodik bemutatóként Zakariás Zalán rendezésében Georges Feydeau, a francia bohózatíró egyik legismertebb vígjátéka, a Bolha a fülbe lesz látható.

Az évad egy nagyszabású produkcióval zárul, a Valahol Európában című népszerű musicalt Somogyi Szilárd jegyzi rendezőként.

Az évad valamennyi előadása a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó cikkek