Ezüstérmes lett a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon

Ezüstérmes lett a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon

A Dubaji Világkiállításon a legjobban bemutatott tematika kategóriában a magyar pavilon ezüstérmet nyert a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől. Erről tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön a médiát.
A 192 országot felvonultató, csütörtökön záró világkiállításon az MTÜ adatai szerint a magyar pavilont a hét elejéig több mint egymillióan látogatták meg.

Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója korábban elmondta, hogy a legfontosabb turisztikai desztinációkat mutatták be a kiállításon, hogy “minél több turista érkezzen Magyarországra, és minél több látogató tapasztalja meg személyesen is azt a csodát, amit Magyarország rejt”.

A pavilont Makovecz Imre tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül.

Központi témája a víz, és az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára.

Kapcsolódó cikkek