Grincs

Különleges élménnyel gazdagodtak rászoruló gyerekek

Mikulás napján hatvan halmozottan hátrányos helyzetű vidéki gyereket vitt el a Gyermekétkeztetési Alapítvány a Grincs című animációs film bemutatójára. A kisiskolások beszélgethettek a film főszereplőjének hangját adó Nagy Ervinnel, még Mikulás-csomagot is kaptak tőle.

Ez a nap életre szóló élmény lesz a gyerekek számára, akik közül nem mindenki járt még Budapesten, de moziba is legfeljebb kétévenként jutnak el. A közös élmény összeforrasztja őket, erről hónapokig fognak mesélni. Így értékelte a programot Gusztafil Ildikó, az oroszlányi Benedek Elek iskola intézményvezetője.

“Sosem láttam még szemüveges filmet. Ez szuper!”

– így lelkesedett a 3D élményért Attila,  a Cseppkő gyermekotthon 10 éves lakója, és hozzátette: az is nagyon jó volt, hogy Ervin bácsi eljött. Egy igazi színész!

Az ismertség kötelezettséget is jelent – vallja az alkalmi Mikulás, Nagy Ervin, aki tudja, milyen, sorsát is meghatározó találkozás volt az ő számára is, hogy gyerekként egyszer beszélgethetett Máté Gáborral.

“Ha nélkülöző gyerekekről van szó, rá kell szánni az időt, energiát”

– tette hozzá.

Az esemény alkalmából Kromek Henriett, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke a szervezet egyik fontos alapelvét erősítette meg. A nélkülöző, gyakran erősen ingerszegény környezetben élő gyerekeknek élményekre is legalább akkor a szüksége, van, mint ennivalóra.  Legalább ünnepkor, ez is jár az ebéd mellé” – írta a Gyermekétkeztetési Alapítvány.