Várják a filmeket a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra

Várják a filmeket a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra

Március végéig lehet nevezni a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra (KAFF), amelyet a járványhelyzetre való tekintettel idén a hagyományos időpontnál később, augusztus 11. és 15. között rendeznek meg.

“Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjének versenyprogramjába 2019. január 1. után készült magyar és európai animációs munkákkal lehet nevezni, témamegkötés nélkül”

– olvasható a közleményükben.

A magyar alkotások versenyére hat – egészestés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) és diákfilm – kategóriában várják az alkotásokat a szervezők.

Az európai filmek versenyében egészestés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok mérettetnek meg. A filmek regisztrációja ingyenes. A nevezés részletes feltételei és az online nevezési lap a fesztivál weboldalán érhető el.

A versenyprogramok mellett tematikus panorámavetítések, retrospektív válogatások, filmszakmai konzultációk és mesterkurzusok, valamint workshopok, kiállítások színesítik majd a programot.

A KAFF célja, hogy a legszélesebb körben merítsen az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációsfilm-termésből.

Kapcsolódó cikkek